26 januari 2009

Fortfarande inge svar

M har struntat att åka tillbaka till boendet. Han har ringt till soc och sagt att han skriver ut sig. Han är hemma och söker jobb. I morgon dras alla räkningar och jag har då 236 kr kvar och handla mat, blöjor, ersättning, tvättlappar, tvättmedel m.m. för. Detta blir en rolig månad! Vi har inte fått tag på vår handläggare på bistånd eller hennes chef. Vår handläggare på vuxen enheten sa att hon på bistånd hade sagt att hyran här hemma var godkänd. Alltså ska vi få hjälp med den. Men till M menade hon hyran på behandlingshemmet.

M har tröttnat helt. Han vill flytta hem. Han säger att han ska åka tillbaka till hemmet i morgon. Han har pratat med dom och de förstår våran situation. Vi måste ju göra så här så att soc förstår att vi eller rättare sagt M menar allvar. Om vi inte får hjälp ekonomiskt måste M börja jobba igen. Eller ska jag lämna lillan till M och hon ska få vara på ett behandlingshem hela dagarna? Så att jag ska börja jobba!

De går inte ihop. Ingen ting. Jag är ganska lugn ändå, egentligen borde man må hur dåligt som helst, men det känns som att på något sätt löser de sig. De gör de alltid. De måste göra de.

Lillan är i allafall lycklig. Hon har både mamma och pappa här. Pappa har busat med henne hela helgen och idag.

Inga kommentarer: